Продукти:
2 ч.ч.брашно
2 с.л.захар
2 ч.л.бакпулвер
1 ч.л.сода
1/2 ч.л.сол
2 ч.ч.прясно мляко
2 яйца
1/4 ч.ч.олио
В дълбока купа смесете сухите съставки. В друга разбийте с вилица яйцата, прибавете топлото мляко и олиото. Изсипете течната смес при сухата и бъркайте с бъркалка, докато получите гъсто и хомогенно тесто.
Загрейте тиган с незалепващо покритие и капнете една-две капки мазнина. Сипете с черпак количество, приблизително равно на 1/4 ч.ч. Когато по повърхността на пенкейка започнат да се пукат мехурчета, го обърнете и изпечете до златисто и от другата страна. Не е нужно да намаслявате тигана за всеки пенкейк - в тестото има достатъчно количество мазнина.
Поднесете, гарнирани с кленов сироп, мед, желе или конфитюр.
***
Днес е Сирни Заговезни. Ден, в който искаме и даваме прошка на близките си, за да продължим напред с чисти мисли, душа и сърце.
Простете!
Източник
Чудесни са станали палачинките, мариета!Много хубави снимки!Поздрав!
ОтговорИзтриванеПростено да ти е!
ОтговорИзтриванеПрощавай и ти, Ети, ако волно или неволно съм те обидила.
Този вид "палачинки" са приоритет на дъщерята в къщи :) но не отказвам - толкова изкусително изглеждат твоите.
Поздрави и хубава празнична вечер!
Ети, простено да ти е и ти прости!
ОтговорИзтриванеПенкейка ти е чудесен!
Зюмбюлите са невероятно красиви! Толкова белота и чистота! Прекрасни снимки!
ПП: А точно този е и нашия източник на пенкейковете :) Много сполучлива рецепта!
ОтговорИзтриванеПростено да ти е! Прости! Чудни палачинки!
ОтговорИзтриванеПростено да ти и прости, Мариета!
ОтговорИзтриванеАмериканските ти палачинки са невероятно фотогенични и несъмнено изключително вкусни. Прегръдки! :)
Простено да ти е! Прости!
ОтговорИзтриванеМного ги обичам палачинките дори и в този вид, въпреки че по-рядко ги приготвям така :) Хубава вечер и слънчева нова седмица!
Простено да ти е Мариета и ти прости!
ОтговорИзтриванеНевероятни са палачинките ти приличат ми на родопските колаци.:)
Прегръдки!
Простено да ти е,Ети, и прости!
ОтговорИзтриванеКогато вляза тук винаги изпитвам сантимент и винаги окото ми се пълни с вкус и толкова свежи снимки!
И този път сякаш усетих аромата на зюмбюли,толкова чисти и нежни!
Чудна закуска!
Прегръдка и хубава седмица,мила!
Много апетитни и тематични са Мариета,
ОтговорИзтриванеи днес, на Сирни заговезни - Простено да ти е, от мене и от Бога!,
Прощавай и ти!
Да простим и да ни бъде простено, Диана
Много вкусни!!!
ОтговорИзтриване