четвъртък, 6 декември 2012 г.

Рибена чорба



Продукти:
главата и опашката на 1 шаран /1,5-2 кг/
1 корен пащърнак
1/2 глава целина
1 морков
1 глава лук
2 картофа
клонче девесил /може и изсушен/
50 мл олио
сол и прясно смлян черен пипер на вкус

             Нарежете почистените зеленчуци на дребни кубчета. Залейте с 2 л гореща вода, добавете олиото и сложете да врат. Като омекнат добавете обелените цели картофи. Когато картофите са полуготови сложете и главата и опашката на шарана. Посолете и варете още 15 мин или до готовност на рибата.
             Извадете картофите, смачкайте ги на пюре и върнете в бульона. Добавете девесила и оставете да ври още 5 мин.
            Сервирайте гореща с прясно смлян черен пипер.*

* По желание извадете рибата, почистете от костите и върнете в чорбата само месото.

2 коментара:

  1. Вкусна и сгряваща!Чудна е!
    Весел Никулден на цялото семейство,скъпа моя!

    ОтговорИзтриване
  2. Истински разкош за студеното време! Изглежда просто възхитително!

    ОтговорИзтриване