Продукти:
главата и опашката на 1 шаран /1,5-2 кг/
1 корен пащърнак
1/2 глава целина
1 морков
1 глава лук
2 картофа
клонче девесил /може и изсушен/
50 мл олио
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
Нарежете почистените зеленчуци на дребни кубчета. Залейте с 2 л гореща вода, добавете олиото и сложете да врат. Като омекнат добавете обелените цели картофи. Когато картофите са полуготови сложете и главата и опашката на шарана. Посолете и варете още 15 мин или до готовност на рибата.
Извадете картофите, смачкайте ги на пюре и върнете в бульона. Добавете девесила и оставете да ври още 5 мин.
Сервирайте гореща с прясно смлян черен пипер.*
* По желание извадете рибата, почистете от костите и върнете в чорбата само месото.
Вкусна и сгряваща!Чудна е!
ОтговорИзтриванеВесел Никулден на цялото семейство,скъпа моя!
Истински разкош за студеното време! Изглежда просто възхитително!
ОтговорИзтриване