1/2 зелка /около 600 г/
400 г кайма
150 г ориз
1 глава лук
1 морков
1-2 с.л. сладък червен пипер
150 мл доматен сок
2-3 с.л. олио
сол и черен пипер на вкус
Нарежете зелето, претрийте го с малко сол. Лука нарежете на кубчета, моркова настържете. Задушете ги в олиото, прибавете каймата и бъркайте докато стане на трохи. Прибавете червения пипер и зелето и бъркайте докато омекне. Изсипете почистеният и измит ориз. Продължете да задушавате, докато оризът попие отделената от зелето вода. Налейте доматения сок, посолете и добавете черен пипер на вкус. Налейте топла вода - да покрие продуктите добре. Изпечете в умерена фурна до готовност.
Ети, ех, че вкуснотия! Бърз вариант на сарми :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Много е вкусно! Правя с кисело зеле и наричаме ястието "Мързеливи сарми".
ОтговорИзтриванеЕти, тъкмо ме подсети, да направя в най-скоро време!
Снимките са предизвикателни!
Сърдечни поздрави!
Много вкусно ястие! Не съм готвила зеле с кайма, освен пълнена зелка, но там е различно! Твоето предложение изглежда много изкусително! Поздрави!
ОтговорИзтриванеМариетка, нещо като фалшиви сърмички аааа:)))
ОтговорИзтриванеМного е апетитна манджицата и ще я правя защото и аз съм по бързите неща.:)
Прекрасен ден !Прегръдки!
иха, Мариет, мн хранително и приятно изглежда!
ОтговорИзтриванеСтана чудна манджичка! Благодаря за рецептата! Как не съм видяла по-рано този блог?! Вече ще го следя... ;) Честита нова година и успех във всичко!!!
ОтговорИзтриванеБързо,лесно и вкусно
ОтговорИзтриване