четвъртък, 13 декември 2012 г.

Крем супа от тиквички с топено сирене




За 4 порции:
2 тиквички
1 малка глава лук
1 малък морков
2 скилидки чесън
100 мл сметана за готвене
2 с.л. зехтин
2-3 триъгълничета топено сирене
сол, черен пипер и пресен копър на вкус




          Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно, а тиквичките - на кубчета. Сгорещете зехтина и ги запържете за 5 мин. Налейте 1,5 л топла вода и варете до омекване на зеленчуците. Свалете от огъня и пасирайте супата. Добавете сметаната и върнете отново на огъня за 5 мин. Пуснете триъгълничетата топено сирене и разбърквайте на тих огън докато се разтопи. Посолете ако има нужда. По желание добавете черен пипер или ситно нарязан пресен копър.
          Сервирайте супата гореща.

2 коментара:

  1. Никое време е, но ми се дояде гореща супа! :)
    Много ми харесва предложения начин на приготвяне. Аз обикновено слагам всички зеленчуци да се варят. А така леко запържени ще дадат много по-друг вкус на супата. Благодаря за идеята!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много вкусна! Различен метод за приготвяне и безспорно великолепен резултат! С пожелания за прекрасни почивни дни!

    ОтговорИзтриване