събота, 1 септември 2012 г.

Разядка с горчица




Продукти:
6 кг пипер *
6 кг патладжан
3-4 глави чесън
1 л олио
200 мл оцет
6 равни с.л. сол
1 кг горчица **

          Изпечете и обелете пипера и патладжана. Смелете с машинка за месо /средна решетка, с която мелите кайма/. Прехвърлете зеленчуковата смес в дълбока тава и добавете оцета. Сложете на огъня и започнете да пържите, бъркайки непрекъснато. Добавете солта. Наливайте по малко олио, докато сместа го поеме напълно.
          Обелете чесъна, счукайте го в хаванче и добавете при сместа. Пържете около 45 мин, докато поеме цялото количество олио и се сгъсти. Дръпнете от огъня, прибавете горчицата и разбъркайте.
          Разсипете разядката в сухи буркани, запечатайте ги и стерилизирайте 5 мин.


* Измерен непочистен от дръжките и семенниците
**Добавих само 500 гр класическа горчица, но ако харесвате вкуса и - може да сложите цялото количество по рецепта.

***Рецептата отово е от колежки на моята свекърва
   

4 коментара:

  1. Интересна разядка ще се пробва :)

    Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
  2. Много я обичам тази разядка, а ти си я приготвила перфектно! Страхотна е! Пожелавам ти приятна нова седмица! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно вкусно изглежда,Ети!
    А снимката на тази разядка незнайно защо излиза при мен на мястото на снимката на един сливов сладкиш :) .
    Този Блогър постоянно прави някакви грешки,но пък дори по малката снимчица познах,че е твоя,особено с тези твои пищни ръкоделия!
    Прегръдки и прекрасна седмица! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна разрядка, Ети! Звучи много вкусно и пикантно.

    Прегръдки и една прекрасна вечер от мен! :)

    ОтговорИзтриване