събота, 1 септември 2012 г.
Разядка с горчица
Продукти:
6 кг пипер *
6 кг патладжан
3-4 глави чесън
1 л олио
200 мл оцет
6 равни с.л. сол
1 кг горчица **
Изпечете и обелете пипера и патладжана. Смелете с машинка за месо /средна решетка, с която мелите кайма/. Прехвърлете зеленчуковата смес в дълбока тава и добавете оцета. Сложете на огъня и започнете да пържите, бъркайки непрекъснато. Добавете солта. Наливайте по малко олио, докато сместа го поеме напълно.
Обелете чесъна, счукайте го в хаванче и добавете при сместа. Пържете около 45 мин, докато поеме цялото количество олио и се сгъсти. Дръпнете от огъня, прибавете горчицата и разбъркайте.
Разсипете разядката в сухи буркани, запечатайте ги и стерилизирайте 5 мин.
* Измерен непочистен от дръжките и семенниците
**Добавих само 500 гр класическа горчица, но ако харесвате вкуса и - може да сложите цялото количество по рецепта.
***Рецептата отово е от колежки на моята свекърва
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Интересна разядка ще се пробва :)
ОтговорИзтриванеХубав ден!
Много я обичам тази разядка, а ти си я приготвила перфектно! Страхотна е! Пожелавам ти приятна нова седмица! Поздрави!
ОтговорИзтриванеСтрахотно вкусно изглежда,Ети!
ОтговорИзтриванеА снимката на тази разядка незнайно защо излиза при мен на мястото на снимката на един сливов сладкиш :) .
Този Блогър постоянно прави някакви грешки,но пък дори по малката снимчица познах,че е твоя,особено с тези твои пищни ръкоделия!
Прегръдки и прекрасна седмица! :)
Интересна разрядка, Ети! Звучи много вкусно и пикантно.
ОтговорИзтриванеПрегръдки и една прекрасна вечер от мен! :)