За блата:
4 яйца
100 г захар
150 г черен шоколад
150 г краве масло
160 г брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
За изварената смес:
250 г извара
2 с.л. брашно
1-2 пакетчета ванилия
1 яйце
3 с.л. пудра захар
Пудра захар за поръсване
Нарежете шоколада на дребни парчета, добавете маслото и сложете на тих огън да се разтопят. Охладете.
Разбийте яйцата със захарта до пухкава смес. На тънка струйка изсипете охладената шоколадово-маслена смес като разбивате с миксера. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и внимателно с шпатула съединете до хомогенизиране.
Разбийте с миксер всички съставки за изварената смес до получаване на гладък крем. Пресипете в сладкарски пош с накрайник за пълнене на еклери.
Застелете с хартия за печене дъното и стените на малка правоъгълна форма с разери 15х20-22см./ако не разполагате с толкова малка може да ограничите простарнството до желания размер с помощта на нагънати ивици алуминиево фолио/.
Изсипете шоколадовата смес и заравнете. Шприцовайте изварената смес на равномерни купчинки в редици. Трябва да се получи приблизително така:
Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса за 40 мин. Охладете. Поръсете с пудра захар и сервирайте, нарязан на квадратни парчета.
Източник
Повече от разкошен сладкиш,Ети,толкова сочен и много ефектен!Харесва ми!Хубави почивни дни!
ОтговорИзтриванеВидях този сладкиш при Люси, преди време, и тук също много ми хареса!
ОтговорИзтриване