неделя, 15 декември 2013 г.

Постни овесени курабийки с тиква





Продукти:
1 ч.ч. пюре от тиква
4 с.л. тъмна кафява захар
2 с.л. олио
1 ч.ч. овесени ядки
1и 1/3-та  ч.ч. брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 каф. л. канела
по една шепа стафиди и сушени червени боровинки




          Изпечете 2-3 парчета тиква с кората до готовност./ Може и да я сварите, но имайте предвид, че пюрето, получено от печена тиква е много по-ароматно и плътно./
          Отстранете кората на тиквата и я смачкайте с вилица на пюре. Отмерете 1 ч.ч. В купа смесете тиквеното пюре със захарта, канелата и олиото. Добавете овесените ядки, сушените плодове и смесеното с бакпулвера брашно. Бъркайте, докато получите лепкаво тесто.






           С лъжица оформете купчинки от него в тава, застлана с хартия за печене. Сложете курабийките да се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса докато крайчетата им леко покафенеят.
      

5 коментара:

  1. Браво !!! Обожавам рецептите , които съчетават полезното с вкусното . :) Иви

    ОтговорИзтриване
  2. Представям си колко са вкусни,Ети!Чудесна идея за тиквени сладки!

    Прегръдка с пожелание за прекрасна, нова ,предпразнична седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотни са, Ети! Изглеждат толкова апетитно, че ми се прииска да се пресегна и опитам... Прекрасна нова седмица ти пожелавам! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Тиква и овесени ядки, две неща, които много обичам! Значи и сглобката ще ми хареса!! :) Много апетитни звучат и изглеждат, Ети! Топла седмица с усмивка от мен :)

    ОтговорИзтриване
  5. Мариета, няма как да не си запиша тази рецепта с тиква точно сега - във вихъра на тиквените принцеси. Пък и твоите курабийки са чудни на снимките, как да не ги изпробваме в нашата кула.
    Светли и топли празници!

    ОтговорИзтриване