Продукти:
5-6 нектарини
4 яйца
150 г захар
30 г краве масло
250 мл сладкарска сметана
5 с.л. ванилов пудинг на прах
масло за намазване на формата
пудра захар за поръсване
Измийте и разполовете нектарините, отстранете костилките. Нарежете ги на полумесеци с дебелина 7-8 мм. Намажете дъното и стените на кръгла форма с диаметър 25-28 см с масло и изсипете в нея парченцата нектарини.
Разбийте яйцата и захарта до побеляване. Добавете разтопеното масло и сметаната, поръсете пудинга отгоре и разбийте за кратко. Получава се тесто с консистенцията на палачинково. Залейте с него нектарините и изпечете за 30 минути на 170 градуса в предварително загрята фурна.
Охладете клафутито и поднесете поръсено с пудра захар.
Ети, много апетитно клафути!
ОтговорИзтриванеВзимам виличка и сядам :)
Лек и много приятен плодов десерт!
ОтговорИзтриванеМариетка, изглежда толкова апетитно!
Поздрави!
Леко, свежо, вкусно. Идеално за лятото!
ОтговорИзтриванеВсе още не съм се наканила да го опитам, но изглежда прекрасно и при теб, Мариетка! Да ви е сладко и хубава вечер ти желая! :)
ОтговорИзтриванеИзлежда хем лесно, хем много вкусно, определено трябва да се опита. Поздравление и слънчева седмица!
ОтговорИзтриванеАпетитно и толкоооооова сочно!
ОтговорИзтриванеПревъзходен,сочен и много плодов десерт,Ети!Прекрасни кадри ,нектарините ти са идеални!Пожелавам много позитивен летен месец!Прегръдка!
ОтговорИзтриване