Продукти:
2 кг тиквички /обелени, почистени от семенната част и нарязани на кубчета/
800 гр захар
200 мл вода
2 кутии локум "Цветен"
1 ч.л. лимонена киселина
Посипете нарязаните на кубчета тиквички със захарта и ги оставете да престоят една нощ в хладилник. На сутринта налейте водата и сложете на огъня. Бъркайте докато тиквичките омекнат и сиропа се сгъсти. Нарежете всеки локум на 4 и го прибавете към тиквичките. Варете конфитюра още 10 мин или докато локума се разтопи. Добавете лимонената киселина и след 2-3 мин свалете от огъня.
Разсипете в сухи бурканчета, затворете и обърнете с капачките надолу. Ако желаете - стерилизирайте за 5 мин.
* Рецептата е на колежка на моята свекърва. Конфитюрът става много ароматен, с леко желирана консистенция.
Добре се завърнала, Ети :) И отново със страхотно сладко! Познай как въздейства на човек последната снимка :))
ОтговорИзтриванеОчаквам снимки от морето, надявам се, че сте си изкарали много хубава почивка!
Поздрави и хубава вечер!
Колко нетрадиционен конфитюр! Интересно дали ще се хареса и у дома? :)
ОтговорИзтриванеМариетка,привет отново!
ОтговорИзтриванеРазкошно е сладкото ти,а с локум сигурно е още по-вкусно!
Сърдечни прегръдки ! :)
Много обещаващо звучи, Ети! Със сигурност е вкусно и ароматно сладкото, ще го опитам непременно!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и весел петък!
Е, това вече съвсем ме изуми! Не съм си и помисляла за подобно нещо! Браво!
ОтговорИзтриванеУхаааа! Обичам сладко от тиквички. Но с локум не съм опитвала. Звучи много добре.
ОтговорИзтриванеМариета, идвам с благодарности за рецептата! Направих пробна доза и много ни хареса. Сега раздавам рецептата на приятелки и планувам втора доза. Благодаря ти и хубава събота!
ОтговорИзтриване