събота, 21 юли 2018 г.

Млечна торта с праскови



Продукти
300 г обикновени бисквити
600 г кисело мляко
6 с. л. мед
1 ванилия
2 праскови





          Начупете бисквитите на едри парчета в дълбока купа. Киселото мляко разбъркайте с меда и ванилията и добавете към бисквитите. Разбъркайте добре. Обелете прасковите, нарежете и на кубчета и ги прибавете към бисквитите и млякото. Разбъркайте.






          Облепете дъното и стените на подходяща купа с домакинско фолио. Пресипете млечно-бисквитената смес и заравнете. Охладете за една нощ в хладилник.
          Преди сервиране обърнете купата с тортата в подходящо плато, отстранете фолиото и декорирайте с резенчета праскова.





1 коментар: