събота, 15 юли 2017 г.

Рулца от тиквички с извара



Продукти
3 тиквички
400 г извара
2 скилидки чесън
сол, черен пипер, зехтин, пресен копър

За бешамела:
500 мл прясно мляко
2 с.л. брашно
2 с. л. меко краве масло
сол, черен пипер, индийско орехче

150 г кашкавал



         Измитите и почистени от дръжките тиквиките нарежете на дълги резени с дебелина 3-4 ч мм. Наредете ги в покрита с хартия за печене тава, посолете и сложете във фурната на горен грил на 180 градуса за 8-10 мин или докато омекнат. Внимавайте крайчетата да не прегорят. Охладете.
          Пригответе пълнежа. Смесете изварата, смачканите на пюре скилидки чесън, нарязания копър, малко зехтин. Ако е нужно - посолете.
          Поставете в края на всяка лента от тиквичка от пълнежа и навийте на рулце. Подредете в подходящ съд за печене.


          Пригответе бешамеловия сос. В касерола разтопете маслото, добавете брашното и бъркайте до златист цвят. Добавете млякото, намалете огъня и оставете да къкри до сгъстяване. Овкусете със сол, черен пипер, щипка индийско орехче.
          Залейте рулцата с бешамела и сложете във фурната за около 20 мин. В края на печенето поръсете обилно с настърган кашкавал, върнете във фурната и я изключете.


          Сервирайте ястието, поръсено с пресен копър. Еднакво вкусно е както топло, така и
студено.




1 коментар:

  1. Тъкмо съчетание за мен - тиквички и извара!
    Мариетка, ще се възползвам от предложението ти!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване