неделя, 29 януари 2017 г.

Супа с праз и свинско месо



Продукти:
500 г шарено свинско месо
1 стрък праз
1 малка глава лук
1 морков
1 к.ч. ориз
3-4 с.л. олио
1 яйце + щипка лимонена киселина
сол, челен пипер, чубрица

*1 ч.ч. зелев сок

           Нарежете свинското месо на дребни късчета. Загрейте мазнината и изпържете месото докато побелее и се запечата от всички страни. Добавете нарязаните праз, лук и морков, гответе 5 мин, посолете и налейте 1 л гореща вода. След като месото се е сварило добре добавете измития ориз и сушена чубрица на вкус. Варете до готовност на ориза и свалете от огъня. Застройте с разбитото с щипка лимонена киселина яйце.
          Сервирайте супата гореща, поръсена с прясно смлян черен пипер.



*Ако обичате и имате в наличност може да добавите и зелев сок.

Няма коментари:

Публикуване на коментар