неделя, 8 ноември 2015 г.

Дулсе де лече тирамису



Честит имен ден на моите именници - 
съпруг, по-малък син, майка и баща - 
бъдете здрави, щастливи и благословени!
***




Продукти:
1 пакет бишкоти Савоярди
500 г маскарпоне
1 консерва дулсе де лече/карамелизирано кондензирано мляко/
1 ч.ч. горещо еспресо
1 ч.л. ром/1/2 капсула есенция ром/

какао за поръсване



         Разбийте с миксер на ниски обороти маскарпонето и консервата дулсе де лече/ако не намерите готово можете сами да карамелизирате 1 консерва подсладено кондензирано мляко/420 г/ като я сварите неразпечатвана за 3 часа/.
         Пригответе еспресото, ароматизирайте го. Потапяйте за секунда всяка бишкота в него и подредете един ред в подходящо плато. Нанесете слой крем, после повторете. Завършете с крем и поръсете обилно с какао.
          Преди сервиране охладете за 2 ч.




5 коментара:

  1. Merhabalar, ne kadar güzel ve iştah açıcı görünüyor. Ellerinize sağlık.

    Saygılar.

    ОтговорИзтриване
  2. Прекрасно тирамису, Ети! Като за мен - без яйца:)
    Да са ти живи и здрави именниците, при мен бяха само двама:))

    ОтговорИзтриване
  3. Мариетка, да са ти честити именниците (макар и с малко закъснение от моя страна)! Живи и здрави! А тирамисуто е чудесно! :)

    ОтговорИзтриване
  4. Честит празник на всичките ти именници, Мариета. Едно малко по-различно и нестандартно тирамису си предложила. Не става ли много сладко от карамела?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Дани!
      Не, не става прекалено сладко, ползвам готова сгущенка от руските магазини Березка и силно, горчиво еспресо, което неутрализира донякъде сладостта.

      Изтриване