петък, 18 септември 2015 г.

Камби, пълнени със зеле

             За да приготвите още един вариант на вкусна туршия,  използвайте рецептата за парени камби. 


          Нужни са ви още 1-2 зелки, няколко по-едри моркова и една чепка бял хамбургски мискет/сорт бяло десертно грозде/.



         Изберете хубави червени камби, изтърбушете и почистете от семето. Попарете ги цели в маринатата докато си променят цвета. Извадете и отцедете.
          Нарежете зелето като за салата и го претрийте със сол на вкус. Напълнете всяка камба като поставяте вътре по едно зърно от гроздето. Нарежете морковите на колелца, които използвайте като капачета, за да "затворите" камбите.  На дъното на бурканите поставете едро нарязана целина и подредете пълнените камби. Притиснете добре. Долейте от останалата марината във всеки буркан, докато покрие камбите.
          Запечатайте и стерилизирайте за 5 мин.


1 коментар: