Sopapillas е вид тестена, пържена закуска, произхождаща от Латинска Америка /Аржентина, Боливия, Чили, Мексико, Перу, Уругвай/. Името е умалително от sopaipa и се използва за означаване на хляб, напоена с масло.
Продукти за 25-30 броя:
250 г брашно
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 г растителна мазнина*
150 мл студена вода
пудра захар и мед за сервиране
В купа пресейте брашното с бакпулвера, добавете солта. Добавете маслото/аз го настъргах/ и претривайте, докато станат трохи. Налейте водата и омесете гладко, нелепнещо тесто. Оставете го да почине за 10 минути.
Разточете тестото на кора с дебелина 5 мм. С нож за пица го нарежете на квадрати със страна 8 см, а всеки квадрат разрежете на 2 триъгълника.
Изпържете бухтичките в сгорещена мазнина до златисто от двете страни и отцедете на домакинска хартия.
Поднесете поръсени с пудра захар или поляти с мед.
*Тъй като не ползвам от години маргарин замених с краве масло.
250 гр брашно + за оформяне
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 гр растителна мазнина /маргарин/
150 мл студена вода
растителна мазнина за пържене
пудра захар и мед - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=709:sopapillas&catid=10:zakuskiottesto&Itemid=10#sthash.l9Cbng2V.dpuf
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 гр растителна мазнина /маргарин/
150 мл студена вода
растителна мазнина за пържене
пудра захар и мед - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=709:sopapillas&catid=10:zakuskiottesto&Itemid=10#sthash.l9Cbng2V.dpuf
250 гр брашно + за оформяне
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 гр растителна мазнина /маргарин/
150 мл студена вода
растителна мазнина за пържене
пудра захар и мед - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=709:sopapillas&catid=10:zakuskiottesto&Itemid=10#sthash.l9Cbng2V.dpuf
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 гр растителна мазнина /маргарин/
150 мл студена вода
растителна мазнина за пържене
пудра захар и мед - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=709:sopapillas&catid=10:zakuskiottesto&Itemid=10#sthash.l9Cbng2V.dpuf
250 гр брашно + за оформяне
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 гр растителна мазнина /маргарин/
150 мл студена вода
растителна мазнина за пържене
пудра захар и мед - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=709:sopapillas&catid=10:zakuskiottesto&Itemid=10#sthash.l9Cbng2V.dpuf
2 ч.л. бакпулвер
щипка сол
30 гр растителна мазнина /маргарин/
150 мл студена вода
растителна мазнина за пържене
пудра захар и мед - See more at: http://www.evatoneva.com/index.php?option=com_content&view=article&id=709:sopapillas&catid=10:zakuskiottesto&Itemid=10#sthash.l9Cbng2V.dpuf
Чудесна закуска! Доста предизвикателно изглеждат тези триъгълничета!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Уф, направо ми иде да се пресегна и да си грабна...Моят скъп приятел Жорето Бордовски (http://www.bordovsky.net/ )ни приготвяше при гостуването в неделя...
ОтговорИзтриване