събота, 24 юни 2017 г.

Дулсе де лече сладолед



Продукти
400 г дулсе де лече/или 1 консерва карамелизирано подсладено кондензирано мляко/
400 мл сладкарска сметана
шепа шоколадови капки



          Разбийте до меки връхчета сметаната и смесете с приготвеното преди това и добре охладено дулсе де лече. Разбъркайте добре с шпатула. Изсипете част от сместа в подходяща кутия и поръсете с шоколадови капки. Нанесете втори слой и повторете до изчерпване на продуктите. Затворете кутията в капак и замразете сладоледа във фризера.
          Може да приготвите и сладоледчета тип "ескимо" ако имате силиконови формички. по желание след замразяването им може да ги покриете с шоколадова глазура.


1 коментар: