петък, 14 ноември 2014 г.

Ябълков пудинг с извара



Продукти:
300 г несолена извара
3 големи яйца
1 ч.ч. захар
30 г краве масло
2 големи ябълки
1 каф.ч. стафиди
1 пакетче захар с канела

За поръсване:
30 г краве масло
4 с.л. галета



          Разбийте  с миксер изварата със захарта. Добавете жълтъците един по един, като след всеки разбивате докато се усвои от сместа. Разтопете маслото и го прибавете.
          Белтъците разбийте с щипка сол на сняг. Изсипете ги при изварената смес, добавете стафидите, захарта с канелата и внимателно с шпатула разбъркайте, за да смесите.
          Обелете и почистете от семенниците ябълките. Нарежете на дребни кубчета.
          Намажете с половината масло кръгла форма /с диаметър 24 -26 см / и поръсете с 2 с.л. галета. Разтръскайте формата, за да се покрие дъното с галета. Разстелете ябълките и изсипете отгоре изварената смес. Заравнете. Настържете отгоре остатъка от маслото и поръсете с останалата галета.
          Изпечете пудинга на 150 градуса за около 45 мин или докато се зачерви приятно.
          Извадете, охладете и поднесете поръсен с пудра захар






5 коментара:

  1. Изглежда вкусен и изкушаващ! Поздрави за една прекрасна събота!

    ОтговорИзтриване
  2. Ммм, много апетитно и уханно!
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  3. Записах си я вече! Все продукти, които обичам!
    Хубава вечер!, Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  4. Предусещам много нежен вкус, обичам десертите с извара, Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  5. Направих го вече! Мариетка, благодаря за рецептата! Чуден е!
    http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2014/11/blog-post_23.html
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване