Продукти:
300 г несолена извара
3 големи яйца
1 ч.ч. захар
30 г краве масло
2 големи ябълки
1 каф.ч. стафиди
1 пакетче захар с канела
За поръсване:
30 г краве масло
4 с.л. галета
Разбийте с миксер изварата със захарта. Добавете жълтъците един по един, като след всеки разбивате докато се усвои от сместа. Разтопете маслото и го прибавете.
Белтъците разбийте с щипка сол на сняг. Изсипете ги при изварената смес, добавете стафидите, захарта с канелата и внимателно с шпатула разбъркайте, за да смесите.
Обелете и почистете от семенниците ябълките. Нарежете на дребни кубчета.
Намажете с половината масло кръгла форма /с диаметър 24 -26 см / и поръсете с 2 с.л. галета. Разтръскайте формата, за да се покрие дъното с галета. Разстелете ябълките и изсипете отгоре изварената смес. Заравнете. Настържете отгоре остатъка от маслото и поръсете с останалата галета.
Изпечете пудинга на 150 градуса за около 45 мин или докато се зачерви приятно.
Извадете, охладете и поднесете поръсен с пудра захар
Изглежда вкусен и изкушаващ! Поздрави за една прекрасна събота!
ОтговорИзтриванеМмм, много апетитно и уханно!
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Записах си я вече! Все продукти, които обичам!
ОтговорИзтриванеХубава вечер!, Мариетка!
Предусещам много нежен вкус, обичам десертите с извара, Мариетка!
ОтговорИзтриванеНаправих го вече! Мариетка, благодаря за рецептата! Чуден е!
ОтговорИзтриванеhttp://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2014/11/blog-post_23.html
Хубава вечер!