сряда, 4 юни 2014 г.
Джолан с грах и гъби
Продукти:
600 г джолан
1 малка консерва грах
500 г печурки
2 пресни моркова
2-3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2-3 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сух джоджен
соев сос, сол, черен пипер на вкус
Нарежете джолана на парчета. Подгответе зеленчуците - гъбите нарежете на пластинки, морковите - на пръчици, лука и чесъна на парченца по 1 см.
Сгорещете зехтина и запържете парчетата джолан от всички страни, за да се запечатат. Извадете ги. На тяхно място изсипете гъбите, морковите, лука и чесъна. Задушете зеленчуците, докато омекнат, овкусете със соевия сос и подправките. Прехвърлете зеленчуците заедно с месото в тенджера под налягане, добавете вода до нивото им и сложете на огъня за 30 мин /отчетени след завирането/.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Страхотни снимки, Ети! За вкус не се и съмнявам :) прияде ми се :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубава вечер!
Ей на това се казва вкусотия! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Мариетка!
Ммм, много вкусно звучи. Бих си хапнала една порция.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Ох ... все любими продукти :) не съм се сещала да слагам на подобни маджички соев сос, сигурно придава по хубав вкус.
ОтговорИзтриванеПоздрави Мариетка!
Невероятно апетитно си приготвила тази толкова вкусна мръвка,Ети!Нямам съмнение,че е божествено!
ОтговорИзтриванеС пожелание за незабравимо лято на цялото ти семейство,мила!
Много хубава и апетитна идея. Комбинацията на джолан с грах и гъби ще е страхотна. Поздравления и хубав ден!
ОтговорИзтриване