сряда, 4 юни 2014 г.

Джолан с грах и гъби



Продукти:
600 г джолан
1 малка консерва грах
500 г печурки
2 пресни моркова
2-3 стръка пресен лук
1 стрък пресен чесън
2-3 с.л. зехтин

1/2 ч.л. сух джоджен

соев сос, сол, черен пипер на вкус



          Нарежете джолана на парчета. Подгответе зеленчуците - гъбите нарежете на пластинки, морковите - на пръчици, лука и чесъна на парченца по 1 см.
          Сгорещете зехтина и запържете парчетата джолан от всички страни, за да се запечатат. Извадете ги. На тяхно място изсипете гъбите, морковите, лука и чесъна. Задушете зеленчуците, докато омекнат, овкусете със соевия сос и подправките. Прехвърлете зеленчуците заедно с месото в тенджера под налягане, добавете вода до нивото им и сложете на огъня за 30 мин /отчетени след завирането/.

6 коментара:

  1. Страхотни снимки, Ети! За вкус не се и съмнявам :) прияде ми се :)
    Поздрави и хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  2. Ей на това се казва вкусотия! :)
    Поздрави, Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  3. Ммм, много вкусно звучи. Бих си хапнала една порция.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  4. Ох ... все любими продукти :) не съм се сещала да слагам на подобни маджички соев сос, сигурно придава по хубав вкус.
    Поздрави Мариетка!

    ОтговорИзтриване
  5. Невероятно апетитно си приготвила тази толкова вкусна мръвка,Ети!Нямам съмнение,че е божествено!
    С пожелание за незабравимо лято на цялото ти семейство,мила!

    ОтговорИзтриване
  6. Много хубава и апетитна идея. Комбинацията на джолан с грах и гъби ще е страхотна. Поздравления и хубав ден!

    ОтговорИзтриване