неделя, 12 март 2017 г.

Гъбена каша



Продукти:
400 г печурки
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 морков
3 с.л. брашно
3-4 с.л. олио
сол, сушен девисил, черен пипер



          Измийте и нарежете гъбите на филийки. Лука нарежете на по-едро, чесънът на пластинки, а морковът настържете на едро ренде.
          Загрейте мазнината и запържете лука, чесъна и моркова. Добавете гъбите, посолете и гответе до тяхната готовност.
          Поръсете с брашното, разбъркайте и добавяйте по малко топла вода до желаната гъстота на соса. Овкусете с девисил и прясно смлян черен пипер.
          Сервирайте гъбената каша топла.


неделя, 5 март 2017 г.

Салата от червено цвекло с орехи



Продукти:
1 глава червено цвекло
1 морков
половин лимон
сол, зехтин или олио на вкус
шепа едро нарязани орехи




          Обелете цвеклото и го настържете на едро ренде. Морковът настържете на по-ситно. Овкусете салатата със сол, зехтин и лимонов сок на вкус. Поръсете с едро нарязани орехи и сервирайте.