▼
четвъртък, 13 декември 2012 г.
Крем супа от тиквички с топено сирене
За 4 порции:
2 тиквички
1 малка глава лук
1 малък морков
2 скилидки чесън
100 мл сметана за готвене
2 с.л. зехтин
2-3 триъгълничета топено сирене
сол, черен пипер и пресен копър на вкус
Нарежете лука, моркова и чесъна на ситно, а тиквичките - на кубчета. Сгорещете зехтина и ги запържете за 5 мин. Налейте 1,5 л топла вода и варете до омекване на зеленчуците. Свалете от огъня и пасирайте супата. Добавете сметаната и върнете отново на огъня за 5 мин. Пуснете триъгълничетата топено сирене и разбърквайте на тих огън докато се разтопи. Посолете ако има нужда. По желание добавете черен пипер или ситно нарязан пресен копър.
Сервирайте супата гореща.
Никое време е, но ми се дояде гореща супа! :)
ОтговорИзтриванеМного ми харесва предложения начин на приготвяне. Аз обикновено слагам всички зеленчуци да се варят. А така леко запържени ще дадат много по-друг вкус на супата. Благодаря за идеята!
Поздрави!
Много вкусна! Различен метод за приготвяне и безспорно великолепен резултат! С пожелания за прекрасни почивни дни!
ОтговорИзтриване