tag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post3680068928730254521..comments2023-05-04T11:23:59.667+03:00Comments on Когато готвенето стане страст: Рачел от тикваМариетаhttp://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comBlogger12125tag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-52202688578403615992015-10-07T16:08:21.155+03:002015-10-07T16:08:21.155+03:00Рачелът не ми се получи така тъмен. Варих го дълго...Рачелът не ми се получи така тъмен. Варих го дълго, толкова дълго, че като го разсипвах ми беше трудно да греба с лъжицата, но стана тъмно златист, а не кафяв. Използвах гасена вар и правих двойна доза. Дали няма нещо, пропуснато в рецептата, или снимката е може би от рачел, правен с петмез?Bulgaria By The Sea- Real Estatehttps://www.blogger.com/profile/11620011597807168074noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-44905957403707806142011-11-26T22:20:02.859+02:002011-11-26T22:20:02.859+02:00Eви, не ми трябва много - само адрес:)...Eви, не ми трябва много - само адрес:)...Мариетаhttps://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-39788526649573397802011-11-26T21:03:37.348+02:002011-11-26T21:03:37.348+02:00какво ли не бих дала да опитам само едно парче... ...какво ли не бих дала да опитам само едно парче... Изглежда божествен! Хубава неделя! :)Ева Тоневаhttp://www.evatoneva.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-2292252618259565582011-11-25T15:36:23.371+02:002011-11-25T15:36:23.371+02:00Благодаря много, уж четох пък съм го пропуснала то...Благодаря много, уж четох пък съм го пропуснала това, извинявай. Ще потърся там. Поздрави!Buono, mamma!https://www.blogger.com/profile/06938365346167236433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-11746569695074439022011-11-25T10:40:48.223+02:002011-11-25T10:40:48.223+02:00Ооо, Еликсирче, какви сладки спомени има татко ти....Ооо, Еликсирче, какви сладки спомени има татко ти...така е, навремето това е било истински лукс и радост за децата. Хубав, топъл и усмихнат уикенд и на теб, мила!<br />Петя, благодаря! Както писах и по-горе хидратна вар има в агроаптеките, тъй като се използва за пръскане на овошките.Мариетаhttps://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-3341730912328902712011-11-25T09:49:21.753+02:002011-11-25T09:49:21.753+02:00Обожавам рачел! Твоя изглежда страхотно!Никога не ...Обожавам рачел! Твоя изглежда страхотно!Никога не съм опитвал така приготвен, на баба ми и майка ми ставаше все светъл. Един въпрос - от къде си купувате хидратна вар?Buono, mamma!https://www.blogger.com/profile/06938365346167236433noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-66687970351479086622011-11-24T22:50:14.419+02:002011-11-24T22:50:14.419+02:00Забравих да уточня,че разказите му са свързани с н...Забравих да уточня,че разказите му са свързани с неговото детство на село,т.е. преди близо 70 години.Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-8336022140732163522011-11-24T22:49:18.105+02:002011-11-24T22:49:18.105+02:00Този вкус ми е абсолютно непознат,но баща ми често...Този вкус ми е абсолютно непознат,но баща ми често разказва в какво се е състоял десерта им,когато изобщо са имали такъв-рачел с цвекло,петмез и подобни.<br />Много интензивен цвят се е получил,и чудесни снимки отново!<br /><br />Сърдечен поздрав и хубаво утре,мила!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-87840850522887910362011-11-24T22:34:20.735+02:002011-11-24T22:34:20.735+02:00Елена, в агроаптеките трябва да има със сигурност,...Елена, в агроаптеките трябва да има със сигурност, а парченце точно от този буркан вече няма, но от следващия - със сигурност.<br />Пеп-чо, Траяна, браво на вас, и вие сте си приготвили...<br />Хубав ден ви желая!Мариетаhttps://www.blogger.com/profile/04473803565667013455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-33782234502880507782011-11-24T19:26:13.111+02:002011-11-24T19:26:13.111+02:00И аз имам рачел:) Твоят е станал перфектен!И аз имам рачел:) Твоят е станал перфектен!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-36734782319066407192011-11-24T18:36:14.776+02:002011-11-24T18:36:14.776+02:00Еееее, Мариета, тук вече гледам умно и спокойно :)...Еееее, Мариета, тук вече гледам умно и спокойно :)) защото си имам бурканчета с рачел. <br />Много апетитни снимки! <br /><br />Хубава вечер на теб!pep-4ohttps://www.blogger.com/profile/13495611772520747160noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6238071979543500861.post-65852273145774898672011-11-24T17:06:03.055+02:002011-11-24T17:06:03.055+02:00Мариета, само ако знаеш колко обичам рачел. Върна ...Мариета, само ако знаеш колко обичам рачел. Върна ме в детството ми, когато прекарвах ваканции и почивните дни на село при баба ми и тя все от някъде вадеше буркан с рачел. Твоят е страхотен, на всяка цена ще се опитам да го направя. Само кажи как да се сдобия с хидратна вар????<br />Поздрави и да ми оставиш парченце от рачела!!!Елена Димиеваhttps://www.blogger.com/profile/02206532808719017663noreply@blogger.com