неделя, 30 октомври 2016 г.

Сладкиш с тиква и орехи



Продукти:
3 яйца
1 ч.ч. захар
3 ч.ч. настъргана тиква
3 с.л. краве масло/разтопено/
75 г смлени орехи
2 ванилии
2 ч.ч. брашно
1 пакетче бакпулвер



          Разбийте яйцата и захарта на пухкав крем. Добавете настърганата тиква, маслото, орехите и ваниилите и разбъркайте с лъжица. Пресейте брашното, добавете бакпулвера и изсипете на части към сместа, отново бъркайки с лъжица.
          Пресипете в намаслена и поръсена с брашно тавичка и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна до суха клечка. Охладете и поднесете сладкиша поръсен с пудра захар.





Автор на рецептата: Събин Ранков, водещ на предаването "Ловци на храна"